Blog

Despre Hipnoza

  Hipnoză este o stare modificată de conștiința asemănătoare cu relaxarea sau cu stările meditative specifice….

  Fenomenele similare cu cel hipnotic observăm zilnic pentru că sunt naturale. Astfel, cineva ar putea să se adâncească în lectură unui român sau în vizionarea unui film și  să nu mai audă soneria la ușa sau când  e chemat de cineva.

[expander_maker id=”1″ more=”Citește” less=”Minimizează”]

 Totodată reveriile și fenomenele de extaz religios, sau orice altă stare în care oamenii “se lasă furați de gânduri”, sau “cad pe gânduri”, sau “parcă sunt pe altă lume”, reprezintă de fapt, stări orientate spre interiorul lor și sunt stări (tranșe) hipnotice pentru scurtă vreme. Isoricul acestei stări naturale începe cu doctorul Franz Anton Mesmer în 1774 care a denumit tranșă că și “magnetism animal” și a cărui teorie asupra producerii hipnozei nu a fost recunoscută, însă fenomenul a interesat lumea științifică mai departe pentru că el continuă să existe cu adevărat. În jurul anilor 1800 s-au realizat primele intervențîi chirurgicale în tranșă hipnotică, apoi primii pacienți cu șoc traumatic au fost tratați (Primul Război Mondial), lucrări științifice  care au sprijinit hipnoză că instrument therapeutic au început să apară ( de ex: “Hipnoză și sugestibilitate”/ Clark Hull 1933), iar în al Doilea Război Mondial a fost folosită frecvent la tratarea nevrozelor datorate războiului.

   Un reper important în lumea științifică și academică l-au reprezentat acceptarea Hipnozei că și disciplină de învățământ în școlile medicale : 1955 Asociația medicală britanică și 1958 Asociația Medicală Americană.

   În 1960 Asociația Psihologilor Americani recunoaște oficial Hipnoză că și metodă terapeutică de lucru a psihologilor.

Care sunt miturile legate de tranșă hipnotică și de unde provin ele?

    • miturile vin din confuzia care se face între HPN de scenă și cea terapeutică
    • se crede că HPN este un fenomen paranormal
    • o teamă de HPN se exprimă prin teamă de a adormi fără a mai putea să se trezească
    • teamă de a nu fi în control pe parcursul tranșei
  • teamă de a face/spune lucruri inacceptabile în tranșă

Care sunt bazele științifice care susțîn succesul acestui instrument terapeutic?

   În cursul dezvoltării psihice mintea omului acceptă, că niște sugestii hipnotice, programe/credințe atât benefice cât și nebenefice pentru întreagă lui viață. Asupra acestora, voință și constiintizarea nu pot exercită întotdeauna o influență corectoare eficientă și atunci este nevoie să se ajungă la nivelul la care aceste programe sălășluiesc, adică, la sursă lor și anume, la nivelul subconștientului. Aici ele  vor fi înlocuite cu altele, benefice.Mintea nu poate șterge pur și simplu un gând, decât înlocuindu-l cu altul!

   Procesul este cunoscut că și reprogramare mental ace va fi subiectul unui articol dedicat și detaliat.

   Terapeutul care a folosit mecanismele naturale ale mințîi adică vizualizarea și imaginația, se numește Milton Erickson (1901-1980), poate cea mai creativă personalitate în domeniul terapiei prin hipnoză. El a constatat că ființă umană are un potențial latent aproape deloc utilizat în subconștient, potențial care poate fi activat prin hipnoză în scopul obținerii sănătății fiizce, mentale și emoționale.

   Elementele esențiale al metodologiei ericksoniene sunt: abordarea indirect, permisivă și metaforică!

   Erickson spune că ritualul hipnotic ar fi lipsit de valoare intrinsecă dacă sugestiile nu ar declanșa experiențe subiective care să ajute clientul să se cunoască pe sine și apoi cum această lume interioară îi influențează viață.

   Căpătând cunoștințe cu privire la ei înșiși, clienții capătă o independența prin cunoaștere, autocunoaștere  și experimentare și acest lucru face că terapia să fie atât de frumoasă că și proces și totdată că și experiență….

Metoda Silva 

  Geniile își folosesc mai mult mintea și o folosesc într-un mod special…Jose Silva

  Metoda Silva este un curs științific bazat pe experimente științifice desfăsurate pe parcursul a peste 50 de ani în cadrul Institutului Internațional Silva Mind Control, Laredo, Texas, SUA

Este predată doar de către instructori certificați de acest institut în baza unei scolarizări, pregătiri și practici susținute, conform unor examinări riguroase.

 Silva Life System (SLS) 

  Cursul perfect pentru redobândirea programelor naturale cu care e înzestrată ființa umană.

Veți învăța beneficiile funcționării în frecvența alfa și folosirea ei conștientă, tehnici de autocontrol, de dezvoltare a minții și de relaxare, tehnici de corectare a gândirii și de “curatenie mentala”, tehnici antistres specifice diferitelor situații de viață.

 Silva Intuition System (SIS) 

  Continuarea cursului de bază (SLS) care vă învață tehnici suplimentare pentru a dezvolta și folosi clarviziunea și vă antrenează intuiția: tehnici de acordare la energia sursă, vă veți afla scopul vieții și misiune, tehnici de protecție senzorială eficientă, vă veți antrena capacitățile înnăscute pentru clarviziune, clarsimtire, clarauditie și vederea la distanță

 Silva Immersion (SI) 

 Este un curs fantastic ce cuprinde SLS și SIS.

 Prin tehnici specifice de relaxare fizică și mentală și prin meditație dinamică veți avea acces la biblioteca subconștientului, reușind astfel să vă bucurați de o viață aflată sub controlul vostru personal.

Atelierele Alpha

  Reprezintă o extensie a cursului Metoda Silva. Reunește absolvenții în mod periodic pentru a exersa tehnicile învățate, a primi lămuriri suplimentare, a lucra împreună la proiecte personale sau la cauze de interes comun, a ne lăuda cu reușitele noastre și a ne simți bine printre oameni din ce în ce mai buni.   Orice absolvent al cursului Metoda Silva are acces și… câteodată primim și „neabsolvenți”.

Împreună facem lumea un loc din ce în ce mai bun pentru viață! 

[/expander_maker]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s